top of page

5 grunner for å starte med instrument undervisning !

Oppdatert: 24. feb. 2022

Musikk har en viktig betydning i livet vårt. Den kan løfte oss, trøste oss og roe oss. Musikk påvirke oss både fysisk og psykisk og dette gjelder både barn og voksne.


De fem grunner for å starte med musikk/ instrument undervisning er:


1.Instrument undervisning forbedre konsentrasjonen til ditt barn. Forskninger visser at musikk hjelper til barn som sliter med konsentrasjon. Pedagogene hos Frosch Musikkrom har jobbet med barn som har slikke problemer og etter en periode med piano eller fiolin timer barna klarer til å konsentrere mye bedre både på musikktimene og på skolen.


2.Tidlig start med musikk undervisning hjelper barna til språk utviklingen. Musikk har alltid vært brukt for å stimulere språk, fordi musikken skaper bedre koblinger mellom hjernehalvdelene. Rim, regler og barnesanger lærer barna ord og stimulerer store deler av hjernen.3.Instrument undervisning hjelper til å lære barn /ungdom til disiplin. Når barn går til instrument timer, bør den øve og forbered til neste timen. De får øvings plan og anbefalinger fra læreren sin. Dette gjelder til og med barn fra 4, 5 års alder. Da lærer de at man bør øve får å få en god resultat.4.Når man lærer å spille et instrument lærer både barn og voksne til å bli mer tålmodig. Man lære å jobbe hard til å få den gode resultat. De fleste voksne som de starter med instrument timer i en voksen alder mener at de lærte å bli mer tålmodig både når det gjelder for sin musikk øving og i hverdagen sin.5.Fremføring av musikk skaper mestringsfølelse som er veldig viktig både for barn og voksne. Når man mestrer bra nok en musikk verk, føler den seg på en spesielt måtte. Opplevelsen av mestring er selve nøkkelen til endring og utvikling. I jobben vår har vi opplevde at barn som for mestringsfølelse ut av instrument timene begynner å føler mer selvsikre.
#musikktimer #5grunnerforåstartemedinstrumenttimer #instrumentundervisning #læråspillefiolin #læråspillepiano #læråspillegitar #musikkskole #inspirasjon #konsentrasjon #selvsikerhet #mestringsfølelse #disiplin #glede

12 visninger0 kommentarer
bottom of page